Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Απολογισμός και αποφάσεις της 1ης παναθηναϊκής συνέλευσης των πρωτοβουλιών του ΟΧΙ μέχρι τό τέλος

Την Τρίτη 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, η πρώτη συνέλευση των πρωτοβουλιών «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ» έπειτα από κάλεσμα που είχαν απευθύνει πάνω από 600 συνδικαλιστές, επιστήμονες, καλλιτέχνες νέοι, πανεπιστημιακοί κλπ, άνθρωποι διαφόρων πολιτικών και συνδικαλιστικών ρευμάτων από τον χώρο της Αριστεράς και των κινημάτων. Το αμφιθέατρο της συνέλευσης ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήρθε να ακούσει και να συζητήσει, να μοιραστεί τις αγωνίες του και να συντονίσει τους αγώνες του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην υποταγή στον «μονόδρομο» των μνημονίων και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Ήδη σε πολλές γειτονιές και πόλεις της Ελλάδας η δημιουργία επιτροπών και συνελεύσεων υπεράσπισης του ΌΧΙ του λαού, του «Όχι μέχρι τέλους» αποτελούν ελπιδοφόρο βήμα για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δανειστών και των τραπεζιτών. Έτσι και η πρώτη συνέλευση της νέας πρωτοβουλίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την οικοδόμηση μιας νέας λαϊκής ενότητας που θα παλέψει για την ρήξη μέχρι το τέλος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική που έχουν οι αγώνες, στην ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ρήξης και για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί η πάλη σε κάθε χώρο και γειτονιά, ενώ πάρθηκαν και οι εξής αποφάσεις:

– Δημιουργία ενωτικών λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών του «Όχι μέχρι τέλους», σε γειτονιές και πόλεις, χώρους εργασίας και σπουδών. Επιτροπές που θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας στην οργάνωση και ανάπτυξη κινητοποιήσεων και αγώνων. Πρώτος σταθμός, και μέσα στον Αύγουστο, η διοργάνωση συλλαλητηρίων όταν ανακοινωθεί και κλείσει η βάρβαρη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο. Επόμενος σταθμός, οι διαδηλώσεις με αφορμή τη ΔΕΘ.

– Δημιουργία ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας, ώστε να είναι δημόσια γνωστές οι πρωτοβουλίες, τα καλέσματα και οι θέσεις της.

– Συγκρότηση Συντονιστικού» από τους μέχρι τώρα υπογράφοντες. Το Συντονιστικό, το οποίο είναι ανοιχτό στις συνεδριάσεις θα εκλέγεται από κάθε συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου