Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η εργοδοσία της χημικής βιομηχανίας Σκοτ ΑΕ που εδρεύει στην Μάνδρα Αττικής, προκειμένου να σπάσει την απεργία διαρκείας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μετά από τη συνέλευσή τους το περασμένο Σάββατο.
Οι απεργοί απαιτούν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, αφενός γιατί η απόλυσή του έγινε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το σωματείο, και αφετέρου, γιατί στηρίχτηκε αποκλειστικά στην μαρτυρία της επόπτριας, πρώην Γ.Γ. του σωματείου, η οποία, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σωματείο για προσωπικό της όφελος, δεν δίστασε ούτε στιγμή να απευθυνθεί στον εργοδότη, ο οποίος την προβίβασε, λόγω των δυνατοτήτων της, στην συγκεκριμένη θέση ως … επόπτρια.




Το σωματείο επίσης καταγγέλλει ότι στην προσπάθεια του εργοδότη να το αποδυναμώσει πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις σε πρόσφατα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου προκειμένου να εκβιαστούν και να γίνουν απεργοσπάστες. Για την πιο αποτελεσματική υλοποίηση των σχεδίων της εργοδοσίας, ο εργοδότης κατέβαλε την εξόφληση Δεκεμβρίου 2015 σε όλο το απεργοσπαστικό δυναμικό!
Οι εργαζόμενοι το Σάββατο πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα διεκδικώντας την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους
και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (εξόφληση Δεκεμβρίου 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου